Node.js ile MySQL’de Tabloya Veri Ekleme

Daha önceki yazılarımızda Node.js ile MySQL veritabanına nasıl bağlandığımızı ve bir veritabanı ve tablo nasıl oluşturduğumuzu öğrendik. Şimdi ise bu tabloya nasıl veri ekleyeceğimizi göreceğiz.

Tekli Veri Ekleme

Bir tabloya tek bir veri eklemek için, SQL dilinde ‘INSERT INTO‘ ifadesini kullanabiliriz. Öncelikle “blog” tablomuza tek bir blog gönderisi ekleyelim:

index.js

Yukarıdaki kodda, ‘INSERT INTO‘ ifadesiyle ‘blog‘ tablomuza yeni bir kayıt ekliyoruz. Bu kayıt 4 kolonu içerir: ‘title’, ‘content’, ‘imageUrl’, ve ‘author’. Bu kolonlara eklediğimiz değerler ise ‘VALUES‘ ifadesiyle belirtilir.

Şimdi sıra geldi kodumuzu çalıştırmaya. Konsolda şu komutu yazarak kodumuzu çalıştıralım.

Eğer siz de konsolda “Connected!” ve “1 record inserted” yazılarını görüyorsanız, Node.js ile MySQL’de tabloya başarılı bir şekilde tekli veri eklediniz demektir. Ayrıca MySQL Workbench’i açtığınızda orada tablonun son halini görebilirsiniz.

nodejs-ile-mysql-tabloya-tekli-veri-ekleme

Bir önceki yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Node.js ile MySQL’de Tablo Oluşturma

Birden Çok Veri Ekleme

Birden fazla veriyi aynı anda eklemek istiyorsak, ‘VALUES‘ ifadesini kullanarak birden çok değer seti ekleyebiliriz. Şimdi “blog” tablomuza 5 yeni blog gönderisi ekleyelim:

Bu kodda, ‘values‘ adında bir dizi oluşturduk ve bu dizi içerisinde birden fazla değer seti tanımladık. Sonra bu değerleri ‘connection.query‘ fonksiyonuna parametre olarak verdik.

Şimdi sıra geldi kodumuzu çalıştırmaya. Konsolda şu komutu yazarak kodumuzu çalıştıralım.

Eğer siz de konsolda “Connected!” ve “5 record(s) inserted” yazılarını görüyorsanız, Node.js ile MySQL’de tabloya başarılı bir şekilde çoklu veri eklediniz demektir. Ayrıca MySQL Workbench’i açtığınızda orada tablonun son halini görebilirsiniz.

nodejs-ile-mysql-tabloya-coklu-veri-ekleme

İşte bu kadar! 

Artık Node.js kullanarak MySQL’deki tablonuza tek bir veri veya birden çok veri ekleyebilirsiniz.

Umarım “Node.js ile MySQL’de Tabloya Veri Ekleme” başlıklı yazım sizin için faydalı olmuştur.

Bir sonraki yazımızda ise bu tabloda nasıl veri sorgulayacağımızı göreceğiz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Happy coding!

Yorum Yazın